In je eentje ga je sneller, samen kom je verder.

Talentherkenning in sport is een initiatief van NMC Bright en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

Onze ambitie is om de kwaliteit van talentherkenning in de sport te verbeteren met gerichte opleiding. Zodat sporters, coaches en ouders daarvan profiteren.

De kennis en inzichten uit onze opleiding zijn toepasbaar op alle sporten.
Daarnaast bieden we een sportspecifiek deel dat zich richt op de eigenheid van een specifieke sport. Bij voorkeur doen we dit samen met een sportbond.

Een sportadviesbureau en onderwijsinstelling bundelen de krachten om opleidingen aan te bieden gericht op talentherkenning in sport.

De HAN - University of Applied Sciences draagt wetenschappelijke inzichten aan en NMC Bright zorgt voor de vertaalslag naar het beleid van sportorganisaties in de praktijk.

Sportspecifiek werken we samen met sportbonden.

Over de Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN)

De HAN University of Applied Sciences leidt meer dan 35.000 studenten op en heeft ruim 3.700 medewerkers. Onderdeel van de HAN academie Sport & Bewegen is het Lectoraat Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent.

“Ons doel is het verbeteren van de processen rondom een sportief talent. Wij willen er achter komen hoe je talent het beste kunt herkennen en eenmaal herkend, op de juiste manier kunt begeleiden. Om de centrale vragen te beantwoorden is onderzoek nodig. Hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek met een duidelijke vertaalslag naar het onderwijs en het werkveld.”

Over NMC Bright

NMC Bright is een sportadviesbureau gericht op topsport en talentontwikkeling.

“Wij geloven dat continu verbeteren en investeren in de ontwikkeling van talent de enige manier is om duurzaam succes te realiseren. Wij helpen sportorganisaties die deze visie met ons delen. Door het samenbrengen van de juiste expertise bij elk vraagstuk zoeken we naar oplossingen en antwoorden die aansluiten bij de context van onze partners.”

Contact

Talentherkenning in sport is een initiatief van NMC Bright en HAN - University Applied Sciences. Voor vragen of opmerkingen, mail ons via

info@talentherkenninginsport.nl

Locatie

De opleidingen vinden plaats op Centrum voor Topsport & Onderwijs Papendal, Papendallaan 51, 6816 VD Arnhem. 

© NMC Bright 2020. Alle rechten voorbehouden.